[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

 

KunnonStartti on kolmen kuukauden valmennus, jonka aikana sytytämme liikuntakipinäsi liekkeihin ja teemme sinusta vahvemman niin harjoituksissa kuin myös arjessa. Valmennuksen avulla kohotat kuntoasi progressiivisesti ja löydät ilon liikkumiseen.

 

 

 

 

KunnonStartti 2021 sisältää:

- alkukartoituksen
- 6 tapaamista, joista kaksi kestoltaan 1,5h ja loput neljä 1 h
- liikkuvuus- ja lihaskuntotestit
- kausisuunnitelma valmennuksen ajaksi
- henkilökohtaiset harjoitusohjelmat
- ruokapäiväkirjan analysointi
- astettain etenevät stepit ruokavalion puolelle

- valmentajan jatkuvan tuen


Valmennuksen kesto on 3 kuukautta, ja valmennus tapahtuu Leppävirran/Kuopion alueella.

 


Progressiivisesti kohti tavoitteita 

Jotta kunto lähtee nousemaan ja kehitystä tapahtuu, tulee huomioida pari asiaa: monipuolisuus sekä progressiivisuus. Taloakaan ei voi rakentaa ilman kunnon perustaa, joten miksi mekään voisimme juosta heti maratonin tai nostaa kaksi kertaa oman kehonpainomme verran maasta ilman, että olemme tehneet pohjatyötä näiden suoritusten eteen. Maltillinen aloitus takaa sen, että saamme rakennettua vankan ja hyvän pohjan haastavammille harjoituksille ja emme joudu ylikuormitukseen liian kovan harjoittelun seurauksena. Kunnon eri osa-alueet huomioiden saamme kehitetty kuntoamme monipuolisesti ilman, että jokin osa-alue jäisi paitsioon. 

 

Löydä oma lajisi ja sytytä liikunnan ilo 

 

Maailma on täynnä erilaisia liikuntamuotoja, joista jokaiselle löytyy varmasti se itselleen sopivin. Kokeilemalla eri lajeja sekä antamalla mahdollisuuden niillekin lajeille, joihin olet saattanut suhtautua epäileväisesti, tuottaa tulosta. Saatat kokea yllättäviäkin ahaa-elämyksiä kun huomaat miten monipuolisesti kuntosaleilla voi treenata. Tärkeintä on löytää laji, joka tuo sinulle liikunnan iloa etkä koe sitä pakkopullaksi.

 

 

Paranna ruokavaliotasi askel kerrallaan

A4-paperi täynnä laskettuja grammamääriä tai uusi trendidieetti voivat alkuun kuulostaa hyvältä ratkaisulta, mutta todellisuus on jotain muuta. Jotta pystymme tekemään pysyviä muutoksia ruokavaliossa, meidän tulisi lähestyä muutoksia askel kerrallaan; kun yksi muutos on saatu istutettua elämääsi, on toisen muutoksen vastaanottaminen huomattavasti helpompaa. Jopa tutkimukset puhuvat sen puolesta, että mitä useampaa asiaa lähdetään kerralla muuttamaan, sitä huonompia tuloksia saadaan aikaiseksi. Tarkoituksena on kuitenkin saada sinulle pysyviä muutoksia, jotka kulkisivat mukanasi vuosia sen sijaan, että rykäisemme kerran vuodessa kuukauden tai pari kestävän pikadieetin, minkä jälkeen olemme jälleen lähtöruudussa.

 

Mitä KunnonStartti valmennus maksaa?

Yksittäinen 60 minuutin valmennuskerta maksaa 85 euroa eikä tämä sisällä ohjelmia tai suunnitelmia. Pelkästään ohjauskertojen erillinen arvo valmennuksessa on 590 euroa.

 

KunnonStartti valmennuksessa saat kuusi valmennuskertaa, liikkuvuus- ja lihaskuntotestit, henkilökohtaiset ohjelmat sekä tuen koko valmennuksen ajaksi hintaan 675 e (225 e/kk).

 

Tehdään sinusta yhdestä vahvempi ja sytytetään liikuntakipinäsi liekkeihin!
Varaa ilmainen alkukartoitus ja otan sinuun yhteyttä. Alkukartoituksessa juttelemme sinun tämän hetkisestä tilanteesta sekä tavoitteista, samalla kerron kuinka voin auttaa sinua kohti tavoitteitasi. Alkukartoitus ei sido sinua mihinkään.

 

Alkuvuoden kampanjan ansiosta saat KunnonStartti 2021 valmennuksen yli 25 % alennuksella, jolloin maksat kuukaudessa vain 165 euroa (yhteensä 495e).

 

 

Liikuntakipinä ei roihahda liekkeihin

Teitkö itsellesi uudenvuodenlupauksen, että alkaisit liikkua taas enemmän vuoden vaihtuessa? Alkuvuodesta olit innokkaana kohottamassa kuntoasi, mutta nyt meno on hyytynyt? Tämä on hyvin yleistä, etkä ole ainoa, joka painii tämän asian kanssa. Tiedostamme liikunnan tärkeyden, mutta jostain syystä sitä alkukipinä ei koskaan roihahda liekkeihin, joka palaisi pitkään, minkä takia emme löydä säännöllisyyttä liikkumiseemme. Jotta kipinä saadaan muutettua liekiksi, tulee meidän lähteä maltillisesti liikenteeseen huomioiden tämänhetkinen elämäntilanteemme sekä realiteetit siihen kuinka paljon meillä on mahdollista käyttää liikkumiseen. Sen lisäksi meidän tulee löytää itsellemme se liikuntamuoto, jonka avulla sytytetty liekki palaa vielä pitkään. Valmennuksessa koostamme treenit monipuolisesti, jotta löydämme sinulle sopivimman ja innostavimman tavan liikkua.

 

Keho tuntuu kireältä ja jumiselta

Erilaiset kireydet ovat valitettavasti nykypäivää tällä hetkellä. Istuminen on yleistynyt ja vietämmekin valtaosan valveillaoloajastamme istuen. Ei siis mikään ihme, jos kehossa esiintyy jumeja, jotka haittaavat päivittäisiä askareitamme.
Kehon toispuolisuus sekä kireydet ja jumitilat altistavat kehomme loukkaantumisriskille liikkuessamme, mutta ne vaikuttavat heikentävästi myös siihen miten miellyttäväksi koemme perusarjen askareet. Jotta pystyt pääsemään eroon, meidän tulee löytää kehosi ”heikot lenkit”, jotka aiheuttavat joko heikkoudellaan tai kireydellään epämukavia tuntemuksia kehoomme. Kun ongelmakohdat on selvitetty, voidaan niiden kimppuun iskeä kiinni ja lähteä tavoittelemaan kivutonta ja jumitonta kehoa.
Valmennuksen alussa kartoitamme testien avulla lähtökohtasi ja saamme selville mahdolliset heikot lenkit, minkä pohjalta sinulle suunnitellaan huoltava ohjelma, joka pureutuu juuri niihin kohtiin, jotka kaipaavat huomioita. Näin pystyt pääsemään eroon jumeista ja kivuista.

 

Pikadieettien houkutus

Tiedän miten pitäisi syödä, mutta… Kuulostaako tutulta? Nykypäivänä on niin paljon tietoa tarjolla, että se saattaa joskus tuntua jopa pökerryttävältä. Se, että tiedämme teoriatasolla mitä meidän pitäisi suuhumme laittaa, on aivan eri asia kuin teorian vieminen käytäntöön. Maailma on täynnä erilaisia dieettejä, jotka lupaavat ihmeitä lyhyessäkin ajassa. Saatamme joskus kokeilla uusimpia trendidieettejä, ja huomata pieniä muutoksia kehossamme, mutta paluu vanhoihin tapoihin käy kuin varkain. Jotta pystymme tekemään kestäviä muutoksia ruokavaliossamme, meidän tulee pureskella asioita yksi kerrallaan sen sijaan, että laitamme kertaheitolla ruokavaliomme kokonaan uusiksi.
Valmennuksen aikana etenemme ruokavaliossa juuri sinulle sopivaan tahtiin lisäten hyviä komponentteja yksi kerrallaan nykyiseen ruokavalioosi. 

 


Näin KunnonStartti 2021 auttaa sinua kohti tavoitteitasi

Kausisuunnitelman avulla kohti tavoitteita

Voit ajatella kausisuunnitelman olevan kuin lukujärjestys, jonka liikunnanalanammattilainen on tehnyt sinulle. Kausisuunnitelmassa huomioin aina jokaisen asiakkaan elämän kokonaistilanteen (kuinka paljon aikaa on realistista käyttää liikkumiseen, entä kuinka paljon stressitekijöitä elämässä tällä hetkellä on) sekä toiveet, jotka voivat liittyä esimerkiksi vanhan tanssiharrastuksen säilyttämiseen viikkorytmissä mukana tai treenipaikan suhteen. Kausisuunnitelma tehdään valmennuksen ajaksi ja sen tarkoituksena on johdattaa sinut kohti tavoitettasi. Jokainen kuukausi sisältää oman teemansa, jonka aikana keskitymme parantamaan yhtä kunnon osa-aluetta muiden pysyessä ylläpitovaiheessa. Näin treenien määrä pysyy maltillisena, kehosi palautuu treeneistä ja sinulle jää aikaa myös muuhun. 

Kausisuunnitelma alkaa aina hyvän pohjan luomisesta, minkä ansiosta asteittain haastavammaksi muuttuvat harjoitukset ovat helposti lähestyttäviä. Kausisuunnitelma mahdollistaa progressiivisen kehittymisen ja sen avulla sinun on helppo luoda runkoa viikko-ohjelmaasi.


Toiminnalliset treenit valmistavat sinut myös arjenhaasteisiin

Monipuoliset toiminnalliset treenit eivät tee sinusta vahvoja ainoastaan harjoitusympäristössä vaan auttavat sinua tulemaan vahvemmaksi myös arjessasi! Liikkuessa vietetty aika on loppupeleissä niin pieni osa viikoittaisesta ajankäytöstämme, joten miksi emme haluaisi pystyä tulemaan toimeen paremmin myös arjessa, joka vie valta-osan ajastamme? Kun opit maastavedon tekniikan, voit olla varma, että tämä taito siirtyy arkeesi, ja pystyt nostamaan hyvällä tekniikalla painavia muuttolaatikoita seuraavassa muutossasi ilman, että rikkoisit itseäsi.

 
Harjoitellessamme omalla kehonpainolla tai vapailla painoilla opetamme kehoamme työskentelemään yhtenä yksikkönä, jossa työtä tekevät niin isot kuin pienetkin lihakset lihasketjuja. Tämä parantaa voimatasojen lisäksi myös kehonhallintaa, jonka puute voi johtaa tuki- ja liikuntaelinvaivoihin.

 

Steppi kerrallaan etenevä ruokavalio

 

Sano ei pikadieeteille ja panosta sen sijaan pysyviin tapoihin! Valmennuksen aikana teemme tilannekatsauksen tämän hetkiseen ruokavalioosi, minkä jälkeen lähdemme etenemään pienillä askelilla eteenpäin lisäten ruokavalioosi hyviä elementtejä, jotka tukevat tavoitettasi sekä hyvinvointiasi. Et koe isoista kertamuutoksista johtuvaa stressiä, vaan pystyt etenemään omaan tahtiin iskostaen pala kerrallaan toimivaa kokonaisuutta arkeesi.

 

 

Valmentajanasi

Valmentajana haluan auttaa sinua löytämään liikunnan ilon, jotta sinä pystyt nauttimaan liikunnasta sekä kohennat samalla hyvinvointiasi. Monipuolisen ravinnon ja toiminnallisten treenien avulla, sinusta tulee vahvempi niin salilla kuin sen ulkopuolella, ja jaksat paremmin myös arjessa. Valmentajana haluan haastaa sinua sopivissa määrin ylittämään itsesi, sillä mikään ei voita sitä fiilistä, minkä koet kun huomaat pystyväsi tekemään jotain mihin et välttämättä itse uskonut pystyväsi!

 


Tehdään sinusta yhdessä vahvempi!

 

 

VARAA ALKUKAROITUS